Reis je naar Suriname?
Er worden voor Suriname inentingen aangeraden. Welke vaccinaties Suriname van je vraagt, hangt af van welke plekken je gaat bezoeken. Suriname ligt aan de noordoostkust van Zuid-Amerika. Het land heeft een tropisch regenwoudklimaat. De temperatuur schommelt tussen de 24 en 36 graden. Suriname is het kloppend hart aan de Amazone met een exotische mix van regenwoud en een uitbundige flora en fauna.
Vaccinaties Suriname: de risico´s
De reis naar Suriname kan je ziektes oplopen waartegen je niet weerbaar bent. Met de juiste vaccinaties kan je het weerbaar maken.
Chikungunya
In dit land komt Chikungunya voor. Je dient de dag goed te beschermen tegen muggenbeten.
Dengue
In Suriname komt dengue koorts voor, zogenoemde knokkelkoorts. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.
DTP – verplicht
TP is een afkorting van: Difterie, Tetanus en Poliomyelitis (polio). Er is een vaccin beschikbaar dat tegen de drie ziekten beschermt, het zogenaamde DTP-vaccin.
Gele koorts – verplicht
Gele koorts is een tropische infectieziekte, die wordt veroorzaakt door een virus. Deze ziekte wordt overgebracht door een muskiet (Aedus aegyptii).
Hepatitis A & B
Hepatitis A  & B is een besmettelijke vorm van leverontsteking. De ziekte wordt veroorzaakt door het hepatitis A  & B virus.
Malaria
Malaria is een tropische infectieziekte, die wordt veroorzaakt door de malariaparasiet. Deze parasiet wordt door muskieten die ermee zijn besmet overgebracht. Er zijn vier verschillende malariaparasieten die ziekte bij de mens kunnen veroorzaken en er zijn dus ook vier vormen van malaria.
Zikavirus
Zikavirus infectie is een ziekte die door het zika virus (ZIKV) wordt veroorzaakt. Dit virus wordt door muggen overgebracht. Zikavirus komt voor in grote delen van Midden- en Zuid-Amerika en het Caribisch gebied, en in sommige landen in Zuid-Oost Azië en Afrika.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *