Ga naar hoofdinhoud

Leuke weetjes over Suriname

Suriname is een uniek land met een rijke geschiedenis, een diverse cultuur en prachtige natuur. Als stagiair in Suriname zul je merken dat er veel interessante en leuke weetjes zijn over het land en de mensen. Hier zijn enkele van die weetjes die je kunt ontdekken tijdens je stage in Suriname:

  1. Suriname is het kleinste land in Zuid-Amerika. Het heeft een oppervlakte van slechts 163.820 km² en is ongeveer zo groot als de staat Georgia in de Verenigde Staten.
  2. Suriname is het enige land ter wereld waar het Nederlands de officiële taal is. Dit komt door de koloniale geschiedenis van het land, waarbij Suriname een Nederlandse kolonie was tot 1975.
  3. Suriname heeft meer dan 11 verschillende etnische groepen, die allemaal hun eigen cultuur, taal en tradities hebben. Dit maakt Suriname een zeer divers land.
  4. De Surinaamse keuken is zeer divers en heeft invloeden uit vele landen en culturen, waaronder India, Indonesië, Nederland en Afrika. Probeer zeker eens de lokale gerechten zoals roti, pom en bakkeljauw.
  5. Suriname heeft meer dan 100 verschillende soorten bomen en planten die medicinale eigenschappen hebben en worden gebruikt in de traditionele Surinaamse geneeskunde.
  6. Suriname heeft het grootste beschermde tropische regenwoudreservaat ter wereld, genaamd het Centraal Suriname Natuurreservaat. Het beslaat een oppervlakte van meer dan 1,6 miljoen hectare.
  7. De Surinaamse dollar is de officiële munteenheid van Suriname. Het heeft een vaste wisselkoers ten opzichte van de Amerikaanse dollar.
  8. Suriname heeft een rijke muziekgeschiedenis en heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van verschillende muziekstijlen, waaronder kaseko, suripop en kawina.
  9. De grootste hindoeïstische tempel in het Caribisch gebied, genaamd de Shri Saraswatie Mandir, bevindt zich in Suriname.
  10. Suriname heeft een van de grootste goudmijnen ter wereld, de Merian-goudmijn, die wordt geëxploiteerd door een internationaal mijnbouwbedrijf.

Kortom, Suriname is een uniek land met vele interessante en leuke weetjes. Als stagiair in Suriname zul je de kans krijgen om deze weetjes te ontdekken en deel uit te maken van de rijke cultuur en geschiedenis van het land. Veel succes en plezier tijdens je stage in Suriname!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top