Ga naar hoofdinhoud

Chinese winkels overspoelen de Surinaamse straten

In Suriname wonen er veel Surinamers met een Chinese achtergrond: de Chinese Surinamers. Als je in Suriname loopt, lijkt het alsof de groep Chinezen heel groot is. Toch maakt maar een kleine groep van de Chinezen deel uit van de bevolking. De groep Chinese Surinamers lijkt groot, doordat veel winkels in Suriname in handen zijn van Chinezen. Op bijna elke hoek staat een Chinese winkel. Van supermarkt tot kledingwinkel. Chinezen worden gezien als echte handelaren.

Ook op het gebied van food doen de Chinezen het goed. Je komt namelijk ook vaak een Chinees restaurant of eettentje tegen. Ze doen het zelfs zo goed dat veel Chinese specialiteiten als typisch Surinaams worden gezien. Behalve bij de supermarkten, kun je ook op de Chinese markt je boodschappen doen. Deze wordt wel alleen op zondagochtend gehouden op de hoek met de Grote Combeweg en Van Sommelsdijckstraat.

Op de Chinese markt heb je het gevoel alsof je in China bent, want je ziet bijna alleen maar Chinese Surinamers. Maar toch komen er ook andere bevolkingsgroepen naar de markt. Zelfs toeristen weten deze leuke markt te vinden.

Dus ga je naar Suriname? Dan zal je de Chinese invloeden zeker niet missen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top