Ga naar hoofdinhoud

De Handelskracht van Chinese Ondernemers in Suriname

In de straten van Suriname valt het direct op: Chinese winkels lijken elke hoek te bezetten. Dit fenomeen wekt de indruk dat de Chinese bevolkingsgroep in Suriname aanzienlijk groot is. Echter, slechts een kleine fractie van de totale bevolking behoort tot de Chinese Surinamers. De perceptie van omvang ontstaat voornamelijk door de opvallende aanwezigheid van Chinese ondernemingen in diverse sectoren, variërend van supermarkten tot kledingwinkels. In Suriname worden Chinezen beschouwd als ware handelaren.

Op het gebied van voedsel hebben de Chinezen eveneens een sterke positie veroverd. Chinese restaurants en eettentjes zijn alomtegenwoordig, en veel Chinese specialiteiten worden zelfs beschouwd als typisch Surinaams. Niet alleen supermarkten dragen bij aan deze invloed, maar ook de wekelijkse Chinese markt, gehouden op zondagochtend op de hoek van de Grote Combeweg en Van Sommelsdijckstraat.

Een bezoek aan de Chinese markt geeft het gevoel van een uitstapje naar China zelf, met voornamelijk Chinese Surinamers die de markt bevolken. Toch trekt deze levendige markt ook andere bevolkingsgroepen, zelfs toeristen, die de diversiteit en bruisende sfeer van de markt weten te waarderen.

Dus, als je naar Suriname reist, zul je ongetwijfeld de invloed van de Chinese gemeenschap ervaren. Van bloeiende winkels tot smaakvolle eettentjes, de Chinese ondernemers hebben hun stempel gedrukt op het handelslandschap van Suriname.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top