Suriname als stageland

Suriname is qua populariteit aan het stijgen als stageland. Suriname heeft mensen nodig met een opleiding en kundigheid. Ook omdat veel hoogopgeleide Surinamers wegtrekken om elders te gaan werken, zijn de Nederlandse en Belgische studenten die deze kennis en vaardigheden meebrengen van harte welkom. Het opleidingsniveau is voor 86% HBO en 14% MBO. Zij volgen voornamelijk maatschappij, mens en onderwijs opleidingen, maar ook in de richting van gezondheidszorg, horeca en toerisme. De overige studenten volgen marketing & communicatieopleidingen. Het tropisch klimaat en de verschillende culturen zorgen voor een unieke combinatie van belevenissen. Dit maakt jouw stage tot een onvergetelijke, avontuurlijke en leerzame ervaring.

Vraag jij je af of een stage in het buitenland de moeite waard is?

Lees hieronder vijf goede redenen waarom een stage in het buitenland wel eens heel goed zou kunnen uitpakken voor jouw toekomst.

1 Nederlandse invloeden

Tot 1975 was Suriname een kolonie van Nederland. Daarom heeft Suriname heel veel weg van Nederland. Eigenlijk overal waar je komt in Suriname zie je hier en daar een vleugje Nederlandse invloeden. Zo heb je bijvoorbeeld verschillende steden die wij hier in Nederland ook kennen. Denk aan: Groningen, Wageningen en (nieuw) Amsterdam. Op de meeste scholen in Suriname wordt het Europees- Nederlands gehandhaafd. Daarom spreken de veel mensen in Suriname Nederlands, erg handig dus als je de weg moet vragen!

2 De Surinaamse keuken

Als je het over de Surinaamse keuken hebt, dan heb je het over een uitgebreide keuken. De Surinaamse bevolking is afkomstig van een groot aantal landen, hierdoor is het eten in Suriname vaak een mix van de beste gerechten uit de wereld. In Suriname eten de mensen informeel. Dit betekent dat ze in Suriname niet persé om 6 uur een warme maaltijd eten. Ze eten een warme maaltijd wanneer ze daar trek in hebben.

3 Het klimaat

Suriname ligt in de tropen. Het is er dus vaak warm. Het is in Suriname ongeveer 23 t/m 32 graden. Het warmste punt is ongeveer om twaalf uur tot twee uur s ‘middags. Het is dan vaak wel 32 graden. Gelukkig is er in Suriname wel veel wind, daardoor voelt het minder warm dan dat het daadwerkelijk is. In Suriname hebben ze geen winter, zomer, herfst of lente. In Suriname hebben ze vier seizoenen. Zo heb je de:

  • Kleine regentijd, deze is van begin December tot eind Januari
  • Kleine droge tijd, deze tijd is vaneind Januari tot eind April
  • Grote regentijd, deze is van eind April tot half Augustus
  • Grote droge tijd, deze is van half Augustus tot begin December

4 De Marrons

De marrons van Suriname zijn afstammelingen van Afrikanen die door slavenhalers onder dwang naar Suriname zijn gebracht. De Surinaamse Marroncultuur wordt weleens het best bewaarde stukje Afrika buiten Afrika genoemd. Toch is het een eigen cultuur, die altijd in beweging is geweest. Het is erg leuk om te zien waar deze marrons leven. In de Marrondorpjes leven de marrons nog grotendeels als hun voorouders dat deden.

5 De natuur van Suriname

De natuur van Suriname is zeker een reden om naar Suriname te vertrekken. Het binnenland van Suriname is een walhalla voor avontuurlijke mensen. Het meeste binnenland van Suriname bestaat uit jungle. De stranden die je aan de kust vinden zorgt voor ontspanning na een rondreis in Suriname. De natuur van Suriname is erg mooi en bijzonder. Genoeg redenen dus om naar Suriname te vertrekken